Veliko priznanje stiglo je za BAAP Evrogol. Selekcija 2007. godišta biće direktni učesnik prestižnog turnira „Champions Trophy“, koji se igra u Beču, od 16. do 18. juna 2016. godine.

– Ovo je veliko priznanje za sve nas, jer ćemo se naći u društvu najjačih evropskih ekipa, kao što su: Bajern Minhen, Liverpul, Juventus, Benfika, Borusija Dortmund, Pari Sen Žermen, PSV Ajndhoven, Fejenord, Šalke 04, Keln, Kopenhagen, Rapid, Austrija, Red bul Salcburg i mnogi drugi. Nama je pripala čast da predstavljamo BiH, zajedno sa Željezničarom iz Sarajeva, što predstavlja veliko zadovoljstvo, ali i potvrda naših sjajnih rezultata na brojnim turnirima u Evropi. Velika je čast biti samo učesnik, ali sigurno je da ćemo se adekvatno pripremiti i pružiti dostojan otpor „velikima“, kaže Nikola Šarkanović, predsjednik BAAP Evrogol iz Pelagićeva.

Na turniru će učestvovati najboljih 128 ekipa iz Evrope, a tokom proljeća biće održano i 50 kvalifikacionih turnira širom Evrope, a samo pobjednici će izboriti mjesto na ovom najjačem turniru u 2017. godini.

Ostavite odgovor