You are currently viewing SARADNJA SA SVJETSKIM ŠAMPIONOM

SARADNJA SA SVJETSKIM ŠAMPIONOM

Škola fudbala BAAP Evrogol iz Pelagićeva dobila je veliko priznanje od organizatora Champions Trophy iz Austrije, da 5. „Bulls cup Pelagićevo 2017“, 22. i 23. aprila 2017. godine, u Pelagićevu, bude jedan od  50 kvalifikacionih turnira u svijetu, rečeno je na konferenciji za novinare ove škole u Brčkom.

– Nama je pripala velika čast da organizujemo jedan takav turnir za 2007. godište, za područje Balkana i gdje će pobjednik turnira, sa plaćenim svim troškovima, biti učesnik najjačeg turnira na svijetu za desetogodišnjake u 2017. godini, „Champions Trophy“, koji se igra od 16. do 18. juna 2017. godine u Austriji. O kakvom se turniru radi, dovoljno govori spisak učesnika: Liverpul, prošlogodišnji pobjednik Benfika, Borusija Dortmund, Šalke 04, Roma, Inter, Juventus, PSV Ajdhoven, Par Sen Žermen i mnogi drugi izuzetno jaki svjetski klubovi, kaže Nikola Šarkanović, predsjednik ŠF BAAP Evrogol iz Pelagićeva i dodaje da je već izvjesno učešće ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, Austrije, Mađarske, Slovačke.

Pored toga, BAAP Evrogol će u narednom periodu ostvariti i saradnju sa Crvenom zvezdom iz Beograda, au 2017. godini su dosta ambiciozni planovi nastupa na međunarodnim turnirima.

– U skladu sa našim razvojnim planovima, u narednom periodu realizovaćemo saradnju sa Crvenom zvezdom iz Beograda, a najvažniji dijelove te saradnje biće slanje naše najtalentovanije djece u redove beogradskih crveno-bijelih, edukacija našeg trenerskog kadra, organizacija zajedničkih kampova, te drugi vidovi, za koje se pokaže da postoje obostrani interesi. U ovoj godini, nastupićemo na turnirima u: Beču, Pragu, poljskom Vroclavu i Barseloni, te Balkanijadi u Herceg Novom, a nastupićemo i na brojnim turnirima u BiH i zemljama regiona, ističe Vojo Sajlović, sportski direktor škole.

Na konferenciji je prisustvovao i Aleksander Rakovic, prvi čovjek Balkan Alpe Adria projekt (BAAP) iz Beča, koji je partner školi fudbala iz Pelagićeva.

– Pronašli smo zajednički interes i od januara 2015. godine, škola u svom nazivu nosi i naziv BAAP. Cilj naše organizacije je da se bori protiv rasizma, nacionalizma i drugih oblika diskriminacije. Raduje me svaki uspjeh škole, a posebno su bili sjajni rezultati u 2016. godini, gdje su, između ostalih osvojeni turniri u Minhenu i Vroclavu. Ovo područje je prepuno fudbalskih talenata i zajedničkim snagama trebamo se boriti da toj djeci, pružimo mogućnost za napredovanje, za kvalitetan i stručan fudbalski razvoj, ali isto tako da ih izgradimo i kao ličnosti. U BiH je najveći problem infrastruktura, za razliku od Evrope, gdje djevojčice i dječaci puno brže napreduju upravo zbog toga, naglasio je Rakovic.