You are currently viewing BAAP EVROGOL NADIGRAO PSV

BAAP EVROGOL NADIGRAO PSV

BAAP Evrogol iz Pelagićeva uspio je da nadigra slavni PSV Ajndhoven iz Holandije na “Champions Trophy”, koji se održava u Beču ovog vikenda. U grupi O, naša “sedmica” je sjajno odigrala, vodila sa 1:0 i tek u sudijskoj nadoknadi primila izjednačujući pogodak. Suze na dječjim licima, nakon utakmice, su pokazatelj njihove tuge, što nije skinut skalp velikom rivalu. Ipak, i neriješen rezultat je veliki uspjeh.

Naša ekipa nije dobro počela, jer nam je u prvom susretu, sportska sreća okrenula leđa. Naime u susretu sa njemačkom ekipom “Viktorija 1889” iz Berlina, kada se očekivao kraj, primili smo pogodak u bukvalno, posljednjim sekundama i upisali poraz.

U drugom susretu, novi minimalni poraz, ovoga puta od češke ekipe Sigma Olomouc, da bi tek u trećem susretu, uslijedila pobjeda od 3:1 protiv Atus Feistritz (Austrija).

Nakon toga, odlična igra protiv jednog od favorita “Wacker Innsbruck”, ali kiksevi odbrane, nisu se mogli nadoknaditi i novi minimalni poraz od 2:3.

Potom je uslijedila sjajna predstava protiv PSV i 1:1, da bi bili poraženi od NK “Ponikve” iz Zagreb (Hrvatska) sa opet minimalnih 1:0 i pored brojnih propuštenih prilika.

U posljednjem susretu, ubjedljiva pobjeda protiv Union St. Florian od 4:0.

Na kraju, možemo biti zadovoljni nastupom na ovom svojevrsnom prvenstvu svijeta, jer minimalni porazi su dokaz da nezaostajemo za ostalim ekipama, a neriješen rezultat sa PSV, nagrada za odličnu igru.

BAAP Evrogol – Viktorija 1889 Berlin (Njemačka) 0:1

BAAP Evrogol – Sigma Olomouc (Češka) 0:1

BAAP Evrogol – Atus Feistritz (Austrija) 3:1 (Luka Cvijetinović, David Malešić, Milan Stanišić),

BAAP Evrogol – Wacker Innsbruck (Austrija) 2:3 (Pavle Marković 2),

BAAP Evrogol – PSV Ajndhoven (Holandija) 1:1 (David Malešić),

BAAP Evrogol – Ponikve Zagreb (Hrvatska) 0:1

BAAP Evrogol – Union St. Florian (Austrija) 4:0 (Luka Cvijetinović 2, Nenad Božić, Sergej Milačak).

Za našu ekipu su nastupili: Mladen Ubiparipović, Sergej Milačak, Luka Cvijetinović, Tarik Beširović, Aleksandar Ilić, Luka Filipović, Pavle Marković, Milan Stanišić, Saša Božić, Nenad Božić, Kristijan Stjepić, David Malešić, Đorđe Stjepić, Miloš Borić. Trener: Nikola Šarkanović.

Sutra igramo utakmice na “Challenge Trophy” i naši protivnici u grupi su: Grad Mostar (BiH), Senčur (Slovenija) i Igalo 1919 (Crna Gora).