You are currently viewing DO FINALA PREKO HRVATA I POLJAKA

DO FINALA PREKO HRVATA I POLJAKA

Sjajne vijesti iz Poljske upotpunila je selekcija 2007., koja se plasirala među šest najboljih ekipa na „Wroclaw Trophy“  u ovoj kategoriji. Prethodno je danas obezbjeđeno prvo mjesto u grupi.

BAAP Evrogol – Akademia Pilkarska (Poljska) 1:1 (Petar Popović)

BAAP Evrogol – UKS GAP (Poljska) 11:0 (Petar Popović 5, David Skorupan 3, Milan Stanišić  2, Pavle Marković)

Tabela: BAAP Evrogol i Akademia Pilkarska po 10,  APAP 6, PKS Lany 3 i UKS GAP bez bodova.

Nakon dvije ubjedljive pobjede prvog dana, odmah na startu subotnjeg programa, namjerili smo se na Poljake, iz Akademia Pilkarske. U veoma nervoznoj utakmici, Poljaci su poveli iz bukvalno ni iz čega. Naši fudbaleri su atakovali na gol sjajnog protivničkog golmana, često promašujući i nemoguće prilike. Ipak, pravda je zadovoljena u posljednjim minutama, kada smo preko Petra Popovića, izjednačili.

U drugom susretu, za prvo mjesto nam je igrala samo pobjeda od osam ili više golova razlike, a za protivnika smo imali najlošu ekipu. Naše momci su pokazali kvalitetnu igra, pa je na kraju rezultat glasio 11:0, što je bilo dovoljno za vodeću poziciju u grupu A.

Sutra nas očekuju dvije utakmice u novoformiranoj grupi, gdje će prvoplasirani igrati veliko finale, a drugoplasirani igraju utakmicu za 3. mjesto.

Prvi protivnik je ekipa „Poljičanin 1921“ iz Splita, iz Hrvatske, od 12,20 časova, dok ćemo od 13,40 časova ukrstiti koplja sa poljskom ekipom Wratislavia.