You are currently viewing BAAP EVROGOL POKORIO BEČ

BAAP EVROGOL POKORIO BEČ

Sjajne vijesti stižu iz Beča, nakon prvog dana boravka naše ekipe. Selekcija 2007. osvojila je međunarodni fudbalski turnir „Donaustadt am Ball“ u Beču. Naši mladi fudbaleri su prikazali sjajnu igru i sasvim zasluženo osvojili turnir, na kojem je učestvovalo 14 ekipa iz: Austrije, Crne Gore, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

U osam odigranih utakmica, naši šampioni su pet utakmica pobijedili, tri odigrali neriješene i turnir završili bez poraza.

Uspjeh je veći, ako se zna da je BAAP BIH odnosno reprezentacija Talent lige bila treća. ila podrška jedna drugoj u velikom uspjehu.

Raduje činjenica da su obje ekipe BAAP Evrogol i BAAP BiH.

U prvoj utakmici sa Igalom, imali smo sijaset prilika, ali jednostavno Crnogorci su se uspjeli odbrani. Ipak, u drugoj, sjajnoj utakmici sa Štadlauom, pokazali smo daleko više i zasluženo trijumfovali, iako smo vodili sa 1:0 i 2:1, na kraju smo ostvarili prvu pobjedu.  Potom smo sa minimalnih 1:0 dobili Aspern, a zatim „demolirali“ Elite sa 5:0.  Uslijedio je pad u igri i samo 0:0 protiv Hirštetena, da bi u utakmici za 1. mjesto u grupi, sjajna igra i pobjeda protiv SV Donau sa 3:2.

U polufinalnom susretu namjerili smo se na BAAP BiH, odnosno naše drugare iz Talent lige, koje je predvodio naš trener Ešef Jašarević. Poveli smo sa 2:0, da bi u finišu uslijedilo dosta neizvjesnosti nakon smanjenja na 2:1. Ipak, pobjeda za finale.

U finalnom susretu, ponovo smo odlično otvorili utakmice, ali stative i prečke su redovno pogađane, da bi jedan trenutak nepažnje u našoj odbrani protivnik iskoristio za vođstvo. To nije  pokolebalo našu ekipu i preko Pavla Marković uspijevamo da dođemo do izjednačenja, ali do potpunog preokreta nije bilo vremena. U penal lutriji, slavili smo sa 4:2.

Grupa A

BAAP Evrogol – Igalo 1929 (Crna Gora) 0:0

BAAP Evrogol – Štadlau (Austrija) 3:2 (Milan Stanišić 2, Sergej Milačak),

BAAP Evrogol – Aspern (Austrija) 1:0 (Sergej Milačak),

BAAP Evrogol – Elite (Austrija) 5:0 (Pavle Marković, Milan Stanišić, Saša Božić, Đorđe Stjepić, Kristijan Stjepić),

BAAP Evrogol – Hiršteten (Austrija) 0:0,

BAAP Evrogol – SV Donau (Austrija) 3:2 (Sergej Milačak 2, Milan Stanišić).

Polufinale:

BAAP Evrogol – BAAP BiH 2:1 (Pavle Marković, Luka Cvijetinović)

Finale:

BAAP Evrogol – FAC (Austrija) 1:1 (Pavle Marković), penalima 4:2 (Pavle Marković, Luka Filipović, David Malešić, Nenad Božić).

Šampionska ekipa: Mladen Ubiparipović, Sergej Milačak, David Malešić, Pavle Marković, Luka Cvijetinović, Nenad Božić, Luka Filipović, Đorđe Stjepić, Saša Božić, Milan Stanišić, Miloš Borić, Kristijan Stjepić, Tarik Beširović. Treneri: Nikola Šarkanović i Vojo Sajlović.